+Followericious+

***Soup_Light and Healthy***

                         French Onion Soup


Yield: 8 servings/Ποσότητα :8 ατομα

Ingredients/Συστατικά

  • 2  teaspoons  olive oil/2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4  cups  thinly vertically sliced Walla Walla or other sweet onion/4 φλιτζάνια κομμένο σε λεπτές φέτες  γλυκό κρεμμύδι
  • 4  cups  thinly vertically sliced red onion/4 φλιτζάνια κομμένο σε λεπτές φέτες κόκκινο κρεμμύδι κάθετα
  • 1/2  teaspoon  sugar/1 / 2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2  teaspoon  freshly ground black pepper/ 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4  teaspoon  salt/1 / 4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4  cup  dry white wine/1 / 4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 8  cups  less-sodium beef broth/8 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
  • 1/4  teaspoon  chopped fresh thyme/1 / 4 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 8  (1-ounce) slices French bread, cut into 1-inch cubes/8φέτες γαλλικό ψωμί, κομμένο σε κύβους
  • 8  (1-ounce) slices reduced-fat, reduced-sodium Swiss cheese (such as Alpine Lace)/8  φέτες χαμηλών λιπαρών ,ελβετικό τυρί .

Preparation 

Heat olive oil in a Dutch oven over medium-high heat. Add onions to pan; sauté for 5 minutes or until tender. Stir in sugar, pepper, and 1/4 teaspoon salt. Reduce heat to medium; cook 20 minutes, stirring frequently. Increase heat to medium-high, and sauté for 5 minutes or until onion is golden brown. Stir in wine, and cook for 1 minute. Add broth and thyme; bring to a boil. Cover, reduce heat, and simmer 2 hours.


Preheat broiler.
Place bread in a single layer on a baking sheet; broil 2 minutes or until toasted, turning after 1 minute.

Place 8 ovenproof bowls on a jelly-roll pan. Ladle 1 cup soup into each bowl. Divide bread evenly among bowls; top each serving with 1 cheese slice. Broil 3 minutes or until cheese begins to brown.

ΠροετοιμασίαΖεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια στο τηγάνι.Σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, πιπέρι, και 1 / 4 κουταλάκι αλάτι. Μειώστε τη θερμοκρασία.Μαγειρέψετε 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε μέτρια-υψηλή, και σοτάρετε για 5 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να αποκτήσει χρυσαφί,καφέ χρώμα. Ανακατέψτε  με το κρασί και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ζωμό και το θυμάρι.Αφήνουμε να πάρει βράση.Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε 2 ώρες.

ΠροθερμάνετεΒάλτε το ψωμί σε ένα ταψί.Ψήστε 2 λεπτά μέχρι να φρυγανιστεί και γυρνόντας το μετά από 1 λεπτό.

Τέλος,βάλτε 8 πυρίμαχα μπολ.Προσθέστε1 φλιτζάνι σούπα σε κάθε μπολ. Τοποθετήστε το ψωμί ομοιόμορφα μεσα στο μπολ προσθέτοντας σε καθε μερίδα 1 φέτα τυρί. Ψήστε 3 λεπτά ή μέχρι το τυρί να αρχίσει να περνει χρώμα καφέ.







(via caloriecount)
Good Points:/Υπερ:
  • Low in sugar/Χαμηλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Bad Points: /Κατά:
  • High in saturated fat/Υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρα.
  • Very high in sodium/Υψηλά ποσοστά σε νάτριο.
 Sugar
Sugar is one of three kinds of carbohydrate: starch, fiber and sugar. Sugar is found only in foods of plant origin. In food, sugar is classified as either naturally occurring or added. Naturally occurring sugars include lactose in milk, fructose in fruit, honey and vegetables and maltose in beer. Added sugars originate from corn, beets, grapes, and sugar cane, which are processed before being added to foods. The body cannot tell the difference between naturally occurring and added sugars because they are identical chemically. Although, food sources of naturally occurring sugars also provide vitamins and minerals, while foods containing added sugars provide mainly calories and very few vitamins and minerals. For this reason, the calories in added sugar are called "empty calories".
Ζάχαρη
Η ζάχαρη είναι ένα από τα τρία είδη υδατανθράκων: άμυλο, φυτικές ίνες και ζάχαρη. Η ζάχαρη βρίσκεται μόνο σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Στο φαγητό, η ζάχαρη υπάρχει είτε φυσικά είτε πρόσθετοντάς την. Φυσικά σάκχαρα περιλαμβάνεται η λακτόζη στο γάλα, η φρουκτόζη στα φρούτα, το μέλι και τα λαχανικά και μαλτόζη στη μπύρα. Προστιθέμενα ζάχαρα προέρχονται από το καλαμπόκι, τα τεύτλα, τα σταφύλια, και ζαχαροκάλαμα, τα οποία υποβάλλονται σε επεξεργασία πριν από την προσθήκη στα τρόφιμα. Το σώμα δεν μπορεί να πει τη διαφορά μεταξύ των φυσικών και των προστιθέμενων σακχάρων, επειδή είναι πανομοιότυπα χημικά. Παρά το γεγονός ότι, πηγές τροφίμων φυσικά σάκχαρα,προσφέρουν την παροχή βιταμινών και ανόργανων συστατικών, τα τρόφιμα που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα παρέχουν κυρίως τις θερμίδες και πολύ λίγες βιταμίνες και μέταλλα. Για το λόγο αυτό, οι θερμίδες σε πρόσθετη ζάχαρη ονομάζονται «κενές θερμίδες».


Saturated Fat
Saturated fat is a solid fat mainly found in animal foods. Saturated fat raises blood cholesterol.

Saturated fat is found in full-fat dairy products, like cheese, whole milk, cream, butter, and ice cream, fatty cuts of meat and fish, the skin and fat of chicken and turkey, lard, palm oil .


Κορεσμένο λίποςΤο κορεσμένο λίπος είναι στερεό λίπος βρίσκονται κυρίως στα ζωικά τρόφιμα. Το κορεσμένο λίπος αυξάνει τη χοληστερόλη του αίματος.
 Το κορεσμένο λίπος βρίσκεται σε αυξημένα ποσοστά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί, το πλήρες γάλα, κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, και τα παγωτά, τα λιπαρά κομμάτια κρέατος και ψαριών, το δέρμα και το λίπος του κοτόπουλου και της γαλοπούλας, χοιρινό λίπος.

                                                      (via myrecipes,caloriecount)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...