+Followericious+

***Beets***

Beets with mint, feta cheese and mustard


Υλικά

6 παντζάρια
1/4 του φλιτζ. τσαγιού ξύδι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος δυόσμος
150 γρ. σαλάτα φριζέ
200 γρ. φέτα μαριναρισμένη σε λάδι και κομμένη σε χοντρούς κύβους
1 κ.σ. λάδι
Λεπτές φέτες χωριάτικου φρυγανισμένου ψωμιού
Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή
Τυλίγουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σαλάτα, το δυόσμο, τη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ξίδι, τη μουστάρδα και το λάδι, και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε με τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού. 

Θερμίδες: Παντζάρια σαλάτα (μερίδα)  αντιστοιχεί 200 (θερμίδες)
                        Φέτα τυρί (100 γρμ.)  αντιστοιχεί σε  380 (θερμίδες)

I n f o : Το παντζάρι αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων, λόγω της περιεκτικότητάς του σε φώσφορο, σίδηρο, ιώδιο, θείο, ασβέστιο, μεταλλικά άλατα, βιταμίνη Β. Το παντζάρι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, συγκεκριμένα συμβάλλει στην καταπολέμηση της γρίππης, της βρογχίτιδας και της αναιμίας. Επίσης βοηθάει και στην ανάρρωση από γαστρορραγία, ενώ ο χυμός του είναι ευεργετικός για προβλήματα υπέρτασης, καρδιαγγειακά και προβλήματα αρτηριοσκλήρωσης, και καθαρίζει τα νεφρά και τη χολή. Καταναλώνεται κυρίως βραστό σαν σαλάτα, αλλά περιλαμβάνεται σε διάφορα πιάτα και σαλάτες.
(via athinorama, love cooking, thermides)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...