+Followericious+

***Spinach Salad with Apple-Pomegranate & Parmesan***

Σαλάτα σπανάκι με μήλο-ρόδι & παρμεζάνα


Υλικά

Σπανάκι σε φύλλα περίπου 1/2 κιλό

5-6 φέτες μήλο κομμένες στο μαντολίνο
2-3 κ.σ. ρόδι
φλύδες παρμεζάνας



Σως



1 φλ. τσαγιού λάδι 
1/2 φλ. τσαγιού ξύδι μπαλσάμικο 
1 κ.γ. μέλι 
1 κ.γ. μουστάρδα 
αλάτι-πιπέρι 



Εκτέλεση



Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια (μόνο τα φύλλα)
Το στρώνουμε σε μια πιατέλα και αλατίζουμε. Βάζουμε από πάνω τα μήλα και την παρμεζάνα και σκορπίζουμε τους σπόρους του ροδιού. (Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά ντοματίνια). 

Χτυπάμε τα υλικά για τη σως να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε τη σαλάτα.

ΘερμίδεςΣπανάκι φρέσκο ωμό (1 κιλό )  αντιστοιχεί σε 189 (θερμίδες)
                        Παρμεζάνα (100 γρμ.) αντιστοιχεί σε 400 (θερμίδες)
                        Ρόδι καθαρισμένο (2 κουταλιές) αντιστοιχει σε  25 (θερμίδες)
                        1 μέτριο μήλο αντιστοιχεί σε 81 (θερμίδες)
                        Ελαιόλαδο (1 κ. σούπας)  αντιστοιχεί σε 157 (θερμίδες)

(via delicieuses, thermides, vita)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...