+Followericious+

Χαλβάς σιμιγδαλένιος//Halva Semolina

(Don't forget to translate the post,at the right)

Χαλβάς σιμιγδαλένιος 

Ευχαριστώ Μαμά,τέλεια Γεύση,τέλεια και η Καρδούλα σου!!

 

  Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο*
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό*
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
extra goodies και προαιρετικά
κανέλλα σκόνη
αμύγδαλα
κουκουνάρια
σταφίδες ξανθές

 

 Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 (με διαβάθμιση 1-3) γιατί αρπάζει γρήγορα το σιμιγδάλι όταν ζεσταθεί και δεν θέλουμε καμένο σιμιγδάλι.
Όταν πάρει το επιθυμητό χρώμα, έχουμε 2 επιλογές. Είτε να ρίξουμε σιρόπι που έχουμε φτιάξει από πριν με το νερό και τη ζάχαρη, είτε να ρίξουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί! Γλυτώνετε κόπο, χρόνο, ηλεκτρική ενέργεια και πλύσιμο μιας κατσαρόλας.
Ρίχνουμε λοιπόν το σιρόπι ή το μίγμα ζάχαρης-νερού και ανακατεύουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στη φάση που θα αρχίσει να κοχλάζει το μίγμα, ανακατεύουμε με μακριά μανικάκια και μακρουλή κουτάλα. Ένας χαλβάς που βράζει, καίει περισσότερο και από την κόλαση! Κάνει μπουρμπουλήθρες και πετάγονται παντού στην αρχή. Ούτε λάβα ηφαιστείου να ήταν! Προσοχή λοιπόν.

tips:
Αντί για ελαιόλαδο βάζω 3/4 ποτηριού ελαιόλαδο και 1/4 ποτηριού καλαμποκέλαιο. Τον κάνει λίγο πιο ελαφρύ.Αντί για σιμιγδάλι χοντρό, βάζω 1,5 ποτήρι χοντρό και 0,5 ποτήρι ψιλό.Το τιπ για το σιρόπι σας το είπα. Βάζω ζάχαρη και νερό μαζί. Έχω δοκιμάσει επίσης ζεστό νερό (από βραστήρα) και ζάχαρη. Είχε το ίδιο καλό αποτέλεσμα. Όταν λέω μαζί, εννοώ στην ίδια κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Δεν τα ενώνω πιο πριν.Τέλος αν αντί για λάδι, χρησιμοποιήσετε βούτυρο που συστήνουν μερικές συνταγές, μην περιμένετε το σιμιγδάλι να σκουρύνει.

Θερμιδική Αξία:
Χαλβάς σιμιγδαλένιος αμυγδάλου (μερίδα)   355 (θερμίδες) 
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος βουτύρου (μερίδα)   266 (θερμίδες)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...