+Followericious+

*Μαγιονέζα ή Μουστάρδα// Mayonesa or Mustard sause*

(Don't forget to use the Translator for the post,at the right)!!


Ποιο απο τα δύο?Μα, Μουστάρδα!
Η μαγιονέζα και η μουστάρδα είναι απο τα πιο δημοφιλή αρτύματα παγκοσμίως.Ως αρτύματα χαρακτηρίζονται τα προιόντα διατροφής που τα προσθέτουμε σε άλλα τρόφιμα,με σκοπό να τους προσδώσουμε ιδιαίτερο άρωμα και να βελτιώσουμε τη γεύση τουσ.Εάν παραβλέψουμε τα υποκειμενικά κριτήρια του αρώματος και τς γεύσης η μουστάρδα αποτελεί την καλύτερη επιλογή.Μας παρέχει κατα πολύ λιγότερες θερμίδες περίπου 13 ανά κουταλιά έναντι της μαγιονέζας που είναι περίπου στις 110 ανά κουταλιά.Έχει ελάχιστα λιπαρά και καθόλου χοληστερίνη,που σημαίνει πως δεν επηρεάζει αρνητικά τα λιπίδια του αίματος.Περιέχει ,λόγω του σιναπόσπορου,αρκετά αντιοξειδωτικά και ισοθειακυανικές ενώσεις,οι οποίες εξουδετερώνουν ορισμένα απο τα παθογόνα βακτηρίδια που αναπτύσσονται στα τρόφιμα.Επιταχύνει τισ κάυσεις:1κουταλιά καυτερή μουστάρδα αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού μεχρι και τα 25%,βοηθώντας έτσι στην καύση περίπου 45 επιπλέον θερμίδων σε διάστημα 3ών ωρών!


Μαγιονέζα
Βασικά συστατικά τα φυτικά έλαια και τα αυγά .
Πολλες θερμίσες(110/κουτ.)
Υψηλή σε λιπαρά,πολυακόρεστα κυρίως .
Περιέχει χοληστερίνη λόγω των αυγών .


Μουστάρδα
Βασικά συστατικά ο σιναπόσπορος και το ξίδι .
Χαμηλή σε θερμίδες (13/κουτ.)
Πολύ χαμηλή σε λιπαρά και χωρίς καθόλου χοληστερίνη .
Μπορεί να περιέχει χρωστικές και συντηρητικά .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...